Εκδόσεις

Νέα έκδοση του βιβλίου για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπεία

Πρόλογος από τον συγγραφέα Βαλέριο Κασιμάτη

Ξεκινώντας να γράψω αυτό το βιβλίο, ένιωσα την επιθυμία να μην δώσω άλλο ένα στεγνό ιατρικό βιβλίο. Αναλογίστηκα όλα τα αντίστοιχα βιβλία του είδους που είναι διαθέσιμα σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες. Πολλά από αυτά ιδιαίτερα αξιόλογα αλλά γραμμένα σε γλώσσα εξειδικευμένη και ιατρική τα οποία απευθύνονται σε ειδικούς∙ δυσπρόσιτα και δύσχρηστα για την ενημέρωση του μη ειδικού.

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής είχα κατά νου πολλούς από τους ασθενείς που έρχονται στο ιατρείο κατατρομαγμένοι, νομίζοντας ότι έχουν κάτι σοβαρό, επειδή εμφανίστηκε ένα σπυράκι και προσπάθησαν να το ερμηνεύσουν αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο έφερε αναμφισβήτητα επανάσταση στην επικοινωνία και επέτρεψε την μετάδοση απίστευτα μεγάλης ποσότητας πληροφοριών. Ενώ συνέβαλλε έτσι σημαντικά στην μετάδοση της γνώσης, πολλές φορές αποτελεί πηγή παραπληροφόρησης και σύγχυσης. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να φθάνει κανείς σε εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα και διαγνώσεις από την ταύτιση ορισμένων συμπτωμάτων για τα οποία «διάβασε στο ίντερνετ».

Οι πρόχειρες και αστήρικτες αυτές διαγνώσεις πιο πολύ τρομάζουν παρά βοηθούν τον άνθρωπο να καταλάβει τι έχει. Για αυτό ακριβώς το λόγο θέλησα να απευθυνθώ σε όλους τους εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση με την ιατρική επιστήμη αλλά χρειάζεται σε μια δεδομένη στιγμή της ζωής τους να αντιμετωπίσουν ένα δερματολογικό.. Διαβάστε περισσότερα

Comments are closed.