Αισθητική Δερματ/γική Laser

Δερμοαπόξεση προσώπου (Resurfacing)

Οι συσκευές laser στην ιατρική πράξη αποτελούν ένα ιδανικό θεραπευτικό τρόπο ανάπλασης του δέρματος του προσώπου, επιτυγχάνοντας 1.ελλάτωση των ρυτίδων, 2.σύσφιξη του δέρματος, 3.ανάπλαση της υφής της επιδερμίδας και 4.διόρθωση των μελαγχρωματικών βλαβών. Οι μέθοδοι ανάπλασης του δέρματος του προσώπου που χρησιμοποιούνται από τις συσκευές laser μπορούν να διακριθούν σε επεμβατικές και μη επεμβατικές. Η διαδικασία αποσκοπεί στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο ουσιών οι οποίες αποτελούν βασικά δομικά συστατικά του δέρματος του προσώπου. Το τελικό αποτέλεσμα έγγυται στην αναδόμηση του γηρασμένου δέρματος της επιδερμίδας του προσώπου και στην σύσφιξη της υφής του δέρματος.

H επεμβατική δερμοαπόξεση – resurfacing με laser αποτελεί μια πραγματική καινοτομία ως προς την ανάπλαση της υφής της επιδερμίδας του προσώπου. Η εφαρμογή του laser με την τεχνική resurfacing ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες, προκαλεί πλήρη ανάπλαση του δέρματος με διόρθωση τυχόν μελαγχρωματικών βλαβών, ουλών σε συνδυασμό με την αισθητή σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου. Η εκπεμπόμενη ενέργεια απο την ακτίνα laser απορροφάται από το νερό που εμπεριέχει η επιδερμίδα του προσώπου και μεταβολίζεται στους παρακείμενους ιστούς με αποτέλεσμα να τους θερμάνει. Κατά αυτήν τη διαδικασία η χρήση του laser προκαλεί εξάχνωση του δέρματος του προσώπου με ταυτόχρονη ανάπλαση της υφής της επιδερμίδας του προσώπου.

Η μη επεμβατική φωτοανάπλαση του δέρματος του προσώπου με τη χρήση των συσκευών laser CO2 στηρίζεται στη διαταράχη της στοιβάδας του χορίου μέσω θερμικής πλήξης από την ακτίνα laser, χωρίς να προκαλείται βλάβη στην επιδερμίδα του προσώπου. Η θερμική διαταραχή σε τοπικό επίπεδο που προκαλεί η χρήση της ακτίνας laser διεγείρει την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης προκαλώντας συσφιξη και αναζωογόνηση της υφης της επιδερμίδας του προσώπου. Η θεραπεία γίνεται με συνεδρίες ανώδυνα,αναίμακτα σε μικρό χρονικό διάστημα και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Comments are closed.