Αντιγήρανση - Ανανέωση Δέρματος

Κυτταρίτιδα

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

Η κυτταρίτιδα είναι ένας όρος που αναφέρεται στην ανώμαλη όψη του δέρματος και συχνά εμφανίζεται στις περιοχές των γλουτών,μηρών,στα μπράτσα στην κοιλιά σε γυναίκες αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άνδρες ανεξάρτητα από το βάρος τους.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι σοβαρή ιατρική πάθηση που φέρει σε κίνδυνο τη ζωή αλλα είναι ωστόσο ένα πρόβλημα αντιαισθητικό που συχνά περιορίζει την ζωή ενός ανθρώπου που διστάζει να φορέσει κοντό παντελόνι η μαγιώ.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ?

Τι είναι αυτο που προκαλεί αυτα τα  εξογκώματα,τις λακουβίτες και τα λακάκια στο δέρμα δίνοντας αυτή την χαρακτηριστική αντιαισθητική εικόνα? Η κυτταρίτιδα είναι μια πάθηση του δέρματος όπου τα λιποκύτταρα έχουν ανώμαλη δομή,σχήμα και ανατομία Επίσης συνοδεύεται απο υπερβολική κατακράτηση υγρών και τοξινών που συμπιέζουν την επιδερμίδα. Στα σημεία που υπαρχεί κυταρίτιδα και η χαρακτηρισρική όψη φλοιου πορτοκαλιού το δέρμα έχει μειωμένη ελαστικότητα και είτε ειναι σκληρό και πρησμένο(συνήθως αυτή μορφή κυτταριτιδας είναι επωδυνη) είτε το δέρμα είναι τέλειως χαλαρό,θαμπό,ωχρό και δημιουργούνται πτυχές και ζάρες.

Στην κυτταρίτιδα χορδές ινώδους συνδετικού ιστού(ιστός σκληρός άμορφος ,χωρις ελαστικότητα)του δέρματος προσκολλούνται στον υποκείμενο μυ συμπιέζοντας το λίπος που βρισκεται ανάμεσα. Η ανώμαλη δομή και η συσσώρευση των λιποκυττάρων σπρώχνει την επιδερμίδα προς τα πάνω ενώ οι χορδές του ινωδους ιστου τραβάνε προς τα κατω ,αυτό ακριβώς δημιουργεί την ανώμαλη επιφάνεια στο δέρμα (οψη cottagecheese),και ζώνες που μοιάζουν με κορυφές που εναλλάσονται με κοιλάδες.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΣΤΑΔΙΟΠΟΙΗΣΗ

Υπάρχουν 3 στάδια κυτταρίτιδας.

 •   Στάδιο 1 ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ:Ηπια μορφή κυτταρίτιδας πυ είναι εμφανής μόνο μετά από συμπίεση(τσίμπημα) της περιοχής με τα ακροδάκυτυλα.
 •  Στάδιο 2 ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ,μέτρια μορφή όπου η κυτταρίτιδα είναι εμφανής μόνο σε όρθια θέση του  σώματος.
 •   Στάδιο 3 ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ: .έντονη κυτταρίτιδα εμφανής και σε κατακεκλιμένη θέση. Για την  αντιμετώπιση κυτταρίτιδας σταδίου 3 απαιτούνται συνδυασμένες μέθοδοι.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Τα αίτια της κυτταρίτιδας πολλαπλά και με κάποιο απο τα παρακάτω να επικρατεί αναλόγως την ηλικία,τον τύπο του δέρματος,τα συνοδά νοσήματα εάν υπάρχουν (π.χ. ορμονικές παθήσεις) του κάθε ανθρώπου.

Σημαντικο ρολο παρουσιαζουν:

 • η κληρονομικότητα
 • η καθιστική ζωή
 •  η έλειψη σωματικής άσκησης
 • η μειωμένη αιματική κυκλοφορια των περιοχών που πάσχουν
 • η μειωμενη λεμφικη παροχέτευση και σταση της λέμφου που συμβάλλει στην κατακράτηση τοξινών
 • η διατροφή και ο τρόπος ζωής μπορεί να συμβάλλει στην επιδείνωση της κυτταρίτιδας
 • η δυσκοιλιότητα
 • τροφικές δυσανεξείες και αλλεργίες.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Η αιθητική δερματολογία ,η τεχνολογία των LASER και της ηλεκτρομυοθεραπείας καθως και η ολιστική αντιμετώπιση του προβληματος με βελονισμό και ωτοθεραπεία και αλκαλική διατροφή μπορούν να εξαλείψουν αυτο το άσχημο αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους,γυναίκες και ανδρες. Με την θεραπεία αυτή αυξάνεται ο μυικός τόνος,γίνεται ανακατανομή των υγρών και παροχετεύονται οι τοξίνες που αποβάλλονται μέσω της λέμφου ,μειώνεται η κατακράτησ  και το δέρμα αποκτά όψη σφριγηλή ,λεία και νεανική.Ταυτόχρονα βελτιώνεται η ψυχολογία του ανθρώπου και μειώνεται το άγχος και το άτομο εχει περισσότερη σωματικη ενέργεια αλλά και ψυχική ηρεμία.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Comments are closed.