Ελληνικά
English

 

Αφροδίσια - Σεξουαλικώς Mεταδιδόμενα νοσήματα

 

Κονδυλώματα


Τα κονδυλώματα είναι οξεία ιογενής πάθηση που οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papiloma Virus) και προσβάλλουν κατ' εξοχήν τα γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας. Επίσης εμφανίζονται στον πρωκτό, στον πρωκτικό σωλήνα καθώς και ενδοουρηθρικά. Είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση και στις μέρες μας έχει λάβει μορφή επιδημίας. Διαβάστε περισσότερα..

 

Έρπης γεννητικών οργάνων


Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι λοιμώδης πάθηση που οφείλεται στον ιό HSV (Herpes Simplex Virus). Ο ιός αυτός μπορεί να προσβάλλει επίσης το δέρμα, τους βλεννογόνους, τα μάτια και το νευρικό σύστημα. Ο ιός του απλού έρπητα είναι ένας από τους 80.. Διαβάστε περισσότερα..

 

Μολυσματική τέρμινθος


Η μολυσματική τέρμινθος είναι μολυσματική δερματοπάθεια ιογενούς αιτιολογίας που προσβάλλει κυρίως τη γεννητική περιοχή του άνδρα και της γυναίκας καθώς και τις μηρογεννητικές πτυχές. Είναι νόσος που μεταδίδεται με άμεση επαφή με τις βλάβες του δέρματος από άτομο σε άτομο. Διαβάστε περισσότερα..

 

AIDS - HIV


AIDS είναι το ακρωνύμιο για το Acquired Immune Deficiency Syndrome που σημαίνει Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας. Πρόκειται για μια λοιμώδη νόσο που οφείλεται στον ιό HIV (Human Immunedeficiency Virus) που μεταφράζεται Ιός της Ανθρώπινης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας. Διαβάστε περισσότερα..