Δερματοχειρουργική Laser

Κύστεις

Κύστεις.

 Οι σμηγματογόνες κύστεις είναι κύστες οι οποίες εμφανίζονται στην υποδόρια στοιβάδα του δέρματος και εκδηλώνονται συνήθως ως μικρά επάρματα. Tα επάρματα αυτά είναι στρογγυλά συνήθως και τείνουν να μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου. Εκδηλώνονται συχνότερα στο τριχωτό της κεφαλής, τη ράχη, τις μασχαλιαίες πτυχές και σπανιότερα στο υπόλοιπο σώμα.

 κύστεις

 Η κλινική εκδήλωση των κύστεων προέρχεται από αδένες οι οποίοι παράγουν σμίγμα από έναν πόρο του δέρματος, ο οποίος αποφράσσεται με αποτέλεσμα τη συσσώρευση του σμίγματος μέσα στον αδένα και τη διόγκωσή του. Η αισθητή διόγκωση του αδένα μπορεί να δημιουργήσει αισθητικό πρόβλημα ενώ η συνηθέστερη επιπλοκή είναι η φλεγμονή και η διαπύηση της κύστης. Οι κύστες αφαιρούνται με τη χρήση υπερπαλμικού laser με τοπική αναισθησία, σε μικρό χρονικό διάστημα και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, σε συνάρτηση βέβαια με την εντόπιση και το μέγεθος τους ενώ ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες του.

ΕΞΑΧΝΩΣΗ ΣΜΗΓΜΑΤΟΝΩΝ ΚΥΣΤΡΩΝ ΟΣΧΕΟΥ ΜΕ SUPERPULSE LASER ΑΝΩΔΥΝΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.

– SEBACEOUS CYSTS OF SCROTUM ABLATION WITH CO2 SUPERPULSE LASER.

Οι σμηγματογόνες  κύστεις του οσχέου είναι κύστεις που αποτελούνται απο λιπώδη ιστό και εμφανίζονται κατα μήκος του οσχέου (σακούλα των όρχεων). Η αιτιολογία ανάπτυξής τους είναι αδιευκρίνιστη και πιθαναλογείται πως υπάρχει οικογενής προδιάθεση που σχετίζεται με την εμφάνιση τους. Οι σμηγματογόνες κύστεις του οσχέου εμφανίζονται συνήθως σαν μικρά εξογκώματα στο όσχεο τα οποια είναι ψηλαφητά κατα την αφή. Με την πάροδο του χρόνου συνήθως διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται. Η κλίνική τους εικόνα σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένει σταθερή. Στην περίπτωση που αυξηθούν θα πρέπει να αφαιρούνται για λόγους υγιεινής (οταν διοκώνονται παρουσιάζεται δυσοσμία) καθώς και για αισθητικούς λόγους. Η αφαίρεση τους γίνεται με τη χρήση υπερπαλμικού laser CO2. Αποτελεί θεραπεία εκλογής καθώς η αφαίρεση επιτυγχάνεται  ανώδυνα, αναίμακατα, χωρίς την τοποθέτηση ραμμάτων και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

– O ιατρός Κασιμάτης Βαλέριος ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος εξειδικευμένος Δερματοχειρουργός LASER με εμπειρία 35 χρόνια στην διάγνωση,θεραπεία και πρόλήψη δερματολογικών και αφροδισιολογικών παθήσεων επεμβαίνει με επιτυχία με χειρουργικό LASER διοξειδίου FLASHSCANNER. 24ωρη επικοινωνία στο 210-3840383

Megalaser Medical Center 

Comments are closed.